Duitse Herders uit werklijnen Duitse Herder kennel Vom Haus Sevens Duitse Herder kennel vom Haus Sevens hobbyfokker van Duitse Herders uit werklijnen Duitse Herders gebruikshondenkennel
gastenboek5

Welkom op mijn website "Vom Haus Sevens" die voor een gedeelte terug gaat in de tijd.  Ondanks dat mijn eerste hond een Lassiehond was (Schotse Herder) was de interesse voor de Duitse herdershond zo groot, dat die de rest van mijn leven zou bepalen.

Als kleine jongen mocht ik van mijn vader, die een zaak had in veevoeders, altijd mee naar de boerderijen waar hij het veevoeder moest leveren. Op elke boerderij hadden ze toen een waakhond. Vooral de Duitse herders op die boerderijen hadden mijn hart gestolen, en ik keek er dan steeds weer naar uit om in het gezelschap van die honden te zijn. Elke zaterdag kwam in die tijd Rin-Tin-Tin op de televisie, de avonturen van een Duitse herdershond, hiervan sloeg ik geen enkele aflevering over. Evenals de afleveringen van Lassie, de avonturen van een Schotse herdershond.

In 1971 kocht ik in de kennel "Vom Wäggital" bij Dr. Max van Aubel, keurmeester van Duitse herdershonden, mijn eerste Duitse herder. Deze hond is helaas op straat doodgereden.

Door de jaren heen heb ik verschillende herders gehad, zowel voor tentoonstelling als africhtingswedstrijden. Een bekende hond uit die tijd was Eras van het Broek (Tom)

eerste nestje

Eras van het Broek (Tom) Sch.H.3, V.H.3 en Wilma vom Haus Alwine met pups.

VH wedstrijd Zonhoven

V.H. wedstrijd Zonhoven met Eras van het Broek (Tom)

In 1973 heb ik mijn kennelnaam "Vom Haus Sevens" aangevraagd bij de K.U.S.H. Ik heb toen mijn eerste nestjes Duitse herders gefokt uit lijnen die eerder geschikt waren voor tentoonstellingen, ondanks ik met de vaderhond Eras van het Broek verschillende jaren goed heb meegedraaid op africhtings wedstrijden, zowel in de V.V.D.H, V.D.H. en SV. in Duitsland. Alhoewel dat de honden die ik had in die tijd allemaal zwartbruin of zwartgeel waren, is mijn voorliefde overgeslagen naar de mooi gebouwde WOLFSGRAUWE werkhond.

 

Na mijn jaarlijkse bezoeken aan de Duitse Bundessieger-Prüfungen en de W.U.S.V. kampioenschappen, stond mijn besluit vast: ik wilde en zou mezelf toeleggen op het fokken van mooi gebouwde wolfsgrauwe werkhonden, die geschikt zouden zijn voor de wedstrijden op nationaal en internationaal niveau.

 

Ook was mijn betrachting (en nog steeds) honden te fokken die minimaal in K.KL. 2 of eventueel in K.KL.1 aan te keuren zijn.

 

Dit is me dan ook in de loop van de jaren vrijwel goed gelukt, waarvoor ik dan ook beloond werd door de V.V.D.H. met het gouden fokkerinsigne.

 

In 1980 kocht ik in de kennel Vom Körbelbach, Illa Vom Körbelbach. Uit Bundessieger-Prufungsdeelnemer Match Vom Bungalow x Dunja vom der Wachtersflur (dochter uit Bundesleistungssieger Racker Vom Itztal). Illa heeft gezorgd voor verschillende generaties bloedlijnen 'Vom Haus Sevens' puppies. In 1991 kocht ik in de kennel 'Vom Haus Gremm', Peggi vom Haus Gremm, uit meervoudig Bundessieger Prüfungsdeelnemer en meervoudig W.U.S.V. wereldkampioenschapdeelnemer Arec vom Bunsenkocher x Kimba vom Haus Gremm. Peggi heeft me ook verschillende generaties puppies gegeven.

Randa vom Haus Sevens

Randa vom Haus Sevens: Sch.H.3, K.K.L.1/a, Z.B/ S.G. H.D. a-normal

Athos vom Haus Sevens

Athos vom Haus Sevens: Sch.H.3, I.P.O.3, K.K.L.1/a,      Z.B/ S.G. H.D. a-fast normal

In 2001 heb ik deze twee bloedlijnen 'Vom Haus Sevens' samengebracht, en dat is de trots geworden waar ik vele jaren aan gewerkt heb en in het verleden veel geld aan heb geïnvesteerd.

 

In 1983 had ik het geluk mijn broer Luc zo ver te krijgen dat hij ook interesse begon te krijgen in de Duitse Herder. Aan hem heb ik enorm veel hulp gehad om mijn kennel 'Vom Haus Sevens' uit te bouwen tot wat hij nu is. Luc heeft verschillende teven voor mij afgericht en ook met heel veel toewijding verschillende nesten voor mij groot gebracht. Dit alles was een grote inbreng voor de kennel.

 

In 1998 was mijn interesse in de hondensport en de fokkerij een stuk minder geworden, na het overlijden van mijn vrouw Liliane. Maar een tijdje later heb ik de draad weer terug opgenomen en ging het weer als van ouds verder.

Eras van het Broek

Mijn overleden vrouw Liliane met Eras van het Broek (Tom)

goude speld

Luc krijgt het gouden V.V.D.H. africhtingsinsigne uit handen van Laurent Baens

Dan eind 1998 kreeg Luc het verschrikkelijke nieuws te horen dat hij een hersentumor had. Na verschillende operaties en een schedellichting leek het in het begin mee te vallen, maar na 5 jaar kwam alles weer terug en de tumor bleef steeds maar groter worden.

 

In 2008 heeft Luc dan na een zeer moedig gedragen ziekte de strijd tegen de kanker verloren.

 

Onder een erehaag van alle V.V.D.H. leden van kringgroep Neerpelt, en vele vrienden, is Luc naar zijn laatste rustplaats vergezeld. Mooie woorden van Roger Scheelen waren er in het V.V.D.H. blad als: 'Luc heeft zijn steentje om de kennel 'Vom Haus Sevens' groot te maken zeker bijgedragen'.

 

In 2005 leerde ik mijn vriendin Conny kennen, Conny is ook een groot hondenliefhebster en traint met Jurre Vom Haus Sevens in het gehoorzaamheidsprogramma. Samen zijn we met honden bezig, en af en toe hebben we een nestje jonge Duitseherder pups.

scannen0014

Ik wens jullie heel veel kijkgenot met het bezoek op mijn website.

 

jara jan gunda